AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici'yi ziyaret etti. AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz, Kapadokya'da balon turizmi için yeni bir uçuş sahası oluşturulması için Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ile görüştü. Görüşmede Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ile Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer'de hazır bulundu. Yapılan görüşmelerde , Hala hazırda Kapadokya da sıcak hava balonlarının Göreme'den start aldığı ve bu manada Göreme'nin potansiyeli aşmasından sonra yeni bir yer arayışına geçildiği ve yapılan araştırma ve incelemelerin ardından yeni uçuş sahası için en uygun yerin Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabası olduğu ifade edildi. Öte yandan Çat Belediyesine uçuşlar için şimdiye kadar 6 firmanın başvuruda bulunduğu ve yeni başvurularında devam ettiği belirtildi. Çat kasabasında balon turizmi için yeni bir uçuş sahası oluşturularak, gerekli izinlerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınması için ön görüşmelerin yapıldığı ifade edilirken, gerekli izinlerin alınmasına müteakip uçuşların önümüzdeki günlerde başlamasının beklendiği ifade edildi. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, "Sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'ün girişimleri ile Kasabamız da Balon Uçuş Sahası İçin Sivil Havacılık Genel Müdürümüzle Görüşmemiz Gayet Olumlu Geçti. .Göreme den sonra ikinci balon uçuş sahası insallah Çat kasabamız olacak .Şimdiden kasabamıza ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.

Kategori : GENEL
Eklenme Tarihi : 03/10/2018